Stuff

4 oorzaken van relatieproblemen (en hoe je ze kunt oplossen)

Geen relatie is perfect. Het komt bij alle koppels weleens voor dat het even wat stroef loopt. Meestal lossen die problemen zichzelf op. Maar als er een duidelijke oorzaak is, dan is het belangrijk om samen tot een oplossing te komen. Een relatie met problemen voort laten krabbelen is een vrij goede garantie voor een relatiebreuk. Benieuwd wat de meest voorkomende oorzaken zijn van relatieproblemen? In dit artikel omschrijven we ze en leggen wij je uit hoe je ze kunt oplossen.

Niet op één lijn in de slaapkamer
Hoe je het ook wendt of keert: seks is een belangrijk onderdeel van een relatie. Relatieproblemen kunnen dan ook ontstaan als twee partners verschillende ideeën hebben over seks. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de één elke dag seks wil en de ander één keer in de twee weken wel genoeg vindt. Ook kan het gebeuren dat één van beide partners lichamelijke problemen ervaart. Zo komt het bij vrouwen bijvoorbeeld regelmatig voor dat ze niet voldoende vochtig worden waardoor gemeenschap pijn doet. Simpelweg glijmiddel kopen kan de oplossing zijn. Het is reukloos, smaakloos en irriteert de huid niet. Ook het gebruik van seksspeeltjes kan helpen.

Te weinig tijd voor elkaar nemen
De waan van alledag is vaak een broedplaats voor relatieproblemen. Je bent allebei druk met je studie of werk en ’s avonds duik je het liefst vroeg in bed. In het weekend voer je wat huishoudelijke klusjes uit en voor je het weet is de nieuwe week weer begonnen. Zonde, want hierdoor kun je uit elkaar groeien. Investeer tijdens een relatie altijd in quality time voor elkaar. Houdt bijvoorbeeld zaterdagavond aan als vaste date-avond. Je zult zien dat regelmatig iets leuks doen ervoor zorgt dat je weer volop van elkaar geniet.

De sleur slaat toe in de slaapkamer
Ook in de slaapkamer kan de sleur toeslaan. Als jullie alleen nog vrijen omdat dat er nu eenmaal bij hoort, dan is de lol er snel af. Hoe je het spannend kunt houden? Simpel: probeer nieuwe standjes uit en heb eens seks op een nieuwe locatie. Je kunt ook sekstoys kopen. Die zijn er voor zowel mannen als vrouwen en zijn eenvoudig online te bestellen. Jullie kunnen dat samen doen, maar je kunt natuurlijk ook je partner verrassen met een spannend cadeautje. Als je het nóg spannender wilt maken kijk je ook bij de rubriek BDSM.

Irritaties door financiële zorgen
In deze tijden van extreme inflatie zijn er veel mensen die lastig rond kunnen komen. Hoewel geld geen rol speelt bij liefde, kunnen financiële zorgen dat wél spelen. Stressen over geld kan voor irritaties zorgen. Je relatie kan dan onder druk komen te staan. Bedenk dat je hulp kunt krijgen als er schulden zijn of als je moeilijk rond kunt komen. Informeer bij je gemeente of neem contact op met een budgetcoach. Je administratie weer op orde krijgen geeft vaak al veel rust.