Fashion

Win een Black Bananas tracksuite naar keuze

Wat grote artiesten als Jason Derulo, Maluma en Stefflon Don met elkaar gemeen hebben? Ze zijn alle drie regelmatig te zien in kleding van Black Bananas. Het Nederlandse streetwear label verovert de wereld, maar is ook in eigen land een groot succes. Binnenkort opent er zelfs een officiële flagship store in de Westfield Mall. Om dit te vieren mogen wij een Black Bananas tracksuite naar keuze weggeven.

Muziekwereld
Waarom Black Bananas zo populair is onder grote artiesten? Volgens Black Bananas-eigenaar Wesley Balnikker komt dat deels door de unieke designs. “Anders dan grote internationale brands, maken wij unieke items voor de artiesten. Zo ontwerpen wij custom varsity jackets. Artiesten krijgen daardoor een gevoel van exclusiviteit. Dat is voor hen erg belangrijk.”

Onlangs hebben onder meer Rick Ross en Fivio Foreign custom Black Bananas custom kleding aangeschaft. Balnikker verwacht de aankomende maanden nog een aantal grote artiesten zullen volgen. “We zijn momenteel nog bezig met een aantal grote rappers”, hint hij.

Muziek loopt al sinds de oprichting als een rode draad door het merk. Veel medewerkers van Black Bananas begonnen hun carrière in de muziekindustrie, waardoor er een natuurlijke link is ontstaan met de muziekwereld. Daarnaast is het nog niet lang geleden dat de populaire dj Like Mike een exclusieve tracksuit ontwierp in samenwerking met het merk.

Flagship store
Black Bananas is een 2010 opgericht. Inmiddels heeft het merk meer dan 200 verkooppunten in Nederland en België. In 2022 worden daar nog 45 Spaanse verkooppunten aan toegevoegd. En vanaf beging september opent Black Bananas een heuse flagship store in de Westfield Mall. De nieuwe winkel voelt als thuiskomen. Founder Wesley Balnikker opende namelijk jaren geleden al de allereerste monobrand store in Den Haag. De roots van zowel de founder als een groot deel van de crew ligt in deze regio.

Het volledige design van de store is op deze homecoming geïnspireerd. Al bij het binnenlopen loop je tegen de welbekende Convoy Monkey aan. Hij claimt daar zijn plek na een verwoestende landing. Dit resulteert in gescheurde muren, ingedeukte meubels en kledingrekken.

De store biedt naast de hoofdcollectie ook exclusieve items en collaborations aan. Tevens zullen er launches plaatsvinden. Dat maakt de nieuwe winkel dé plek voor iedereen die op zoek is naar de beste selectie van Black Bananas.

De nieuwe Black Bananas store is vanaf begin september te bezoeken aan Rozemarijn 9 in Leidschendam.

Winactie
Wij mogen een Black Bananas tracksuite naar keuze weggeven. Meedoen aan deze verloting? Stuur dan een mailtje naar prijsvraag@soundflow.nl onder vermelding van ‘Black Bananas’ met daarin jouw volledige naam, adres en kledingmaten. De winnaar zal per e-mail op de hoogte worden gesteld. Hij of zij kan de tracksuite op 16 september komen ophalen in de store. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.