Events

K-popsensatie Blackpink komt naar Nederland

De enorm populaire k-popgroep Blackpink komt op 22 december naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome. Het is pas de tweede keer dat de meidengroep ons land bezoekt. Hun vorige concert vond in 2019 plaats in AFAS Live. Sindsdien heeft het viertal niet stil gezeten en toeren ze nu in het kader van hun tweede album Born Pink dat op 16 september verschijnt. De kaartverkoop voor de show in Ziggo Dome start dezelfde dag om 10:00 uur via Ticketmaster.

Blackpink bestaat uit Jisoo, Jennie, Rosé en Lisa. Samen vormen ze de populairste act van dit moment. Met meer dan tachtig miljoen abonnees op YouTube zijn ze de allergrootste op dat platform, maar ook op Spotify komt niemand in de buurt van het viertal. De groep heeft zelfs het Guinness World Record behaald van ‘meest bekeken muziekvideo binnen 24 uur’ met de single Pink Venom die in dat tijdsbestek 90,4 miljoen werd bekeken.

Blackpink timmert sinds 2016 aan de weg. De meiden worden niet alleen geroemd vanwege hun charisma en zang, maar ook om hun danstalenten en gevoel voor mode. De internationale aantrekkingskracht van de Zuid-Koreanen bleek groot te zijn; zo waren zij de eerste k-popgroep die op Coachella, het grootste muziekfestival van de Verenigde Staten, stond.