Stuff

Ferrari lanceert een SUV: maak kennis met de Purosangue

Ferrari ontkomt niet aan de SUV-trend en heeft vandaag zijn eerste hoge auto gepresenteerd. De Purosangue, zoals het controversiële model heet, is voor sommige puristen vloeken in de kerk. Maar wie naar andere automerken kijkt, weet dat een SUV vrijwel altijd voor goede verkoopcijfers zorgt. Sterker nog: 55% van alle auto’s die concurrent Porsche momenteel verkoopt zijn SUV’s.

De Purosangue heeft een V12-benzinemotor. Het blok is goed voor 725 pk, waarmee je in 3,3 seconden naar 100 kilometer per uur schiet en een topsnelheid haalt van 310 kilometer per uur. Ondanks het hogere model is de wegligging nog steeds erg sportief. De auto heeft een dak van koolstofvezel, waardoor die voor een SUV relatief weinig weegt.

De 2 ton zware Ferrari heeft een stijlvol, gestroomlijnd design. Misschien wel het opvallendste detail van de Purosangue zijn de suicide doors van de achterportieren, zoals we die van Rolls-Royce kennen. Het interieur sluit hier feilloos op aan. Ferrari heeft alles rijkelijk bekleed met leer, er is bijzonder veel opbergruimte en de auto beschikt over een audio-installatie van zeer hoge kwaliteit.

De Purosangue is vanaf het tweede kwartaal van 2023 verkrijgbaar. In Italië is het model te koop vanaf 390.000 euro. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.