Audio

Tamino brengt zijn tweede album ‘Sahar’ uit

Terwijl de wereld nog applaudisseerde voor Tamino’s eerste album Amir, werd er in zijn Antwerpse appartement al snel gewerkt aan een tweede album. Vandaag heeft de Belgische zanger zijn nieuwe plaat uitgebracht. Het project draagt de titel Sahar, wat Arabisch is voor ‘net voor zonsopgang’.

Op Sahar geeft Tamino een nieuwe wending aan de Arabische oed, het instrument van zijn grootvader Muharram Fouad, een van Egyptes meest gevierde zangers. In combinatie met de warme stem van Tamino ontstaat er een sonisch landschap dat rijk, gelaagd en spookachtig is. Sahar is waar de romantiek en tragiek van Jeff Buckley samenkomt met een kosmopolitische en esthetische gevoeligheid. Het project is een prachtige mix van Europese, Amerikaanse en Midden-Oosterse invloeden.

Voor de plaat werkte Tamino samen met Colin Greenwood (Radiohead-bassist), producer/engineer PJ Maertens en drummer Ruben Vanhoutte. Ook is er nog een speciale gast te horen: het nummer Sunflower is een duet met niemand minder dan Angèle.