News

Mr. Probz eist 10 miljoen euro van platenmaatschappij Sony

Mr. Probz eist 10 miljoen euro van platenmaatschappij Sony Music Entertainment (SME). Het bedrijf zou jarenlang royalty’s hebben achtergehouden. De Nederlandse artiest, bekend van onder meer Waves en Nothing Really Matters, is daarom naar de rechter gestapt.

Het is de tweede keer dat Mr. Probz en zijn bedrijf Left Lane de platenmaatschappij voor de rechter slepen. In 2020 spanden ze al met succes een zaak aan tegen SME. Ook toen ging het om royalty’s. Sony gaf toen geen inzicht in de cijfers, waardoor Mr. Probz geen duidelijkheid kreeg over de royalty’s waar hij recht op heeft.

Sony moest daarna alsnog de boekhouding aanleveren. Na onderzoek door accountantskantoor Grant Thornton is gebleken dat de platenmaatschappij zich niet aan het contract heeft gehouden en dat er sprake is van bedrog en misleiding. Mr. Probz hoopt nu alsnog zijn geld te krijgen.

“Ik heb vanaf het begin nooit de vergoeding gekregen waar ik recht op had en ik vermoed dat ik niet de enige ben”, laat Mr. Probz weten. “Wat we na jaren procederen en de recente audits hebben ontdekt, is zo krom dat ik niet anders kan dan deze stappen zetten.”

Sony Music Entertainment zegt in het FD de aantijgingen ’ten stelligste te betwisten’. Het bedrijf wil verder niet ingaan op de zaak.