Culture

Dancefotograaf Rutger Geerling krijgt zijn eigen expositie tijdens ADE

Op woensdag 19 oktober, de eerste dag van het Amsterdam Dance Event, vindt de opening plaats van God Is A Dj. Het is de eerste digitale fototentoonstelling van de bekende dancefotograaf Rutger Geerling. De expositie, samengesteld door Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht en gepresenteerd door Samsung, is tot en met 13 november in de Beurs van Berlage in Amsterdam te bezoeken.

Rutger Geerling is sinds het begin van de negentiger jaren een graag geziene fotograaf op de grootste festivals ter wereld. Bijna dertig jaar lang heeft hij shows, artiesten, publiek, vuurwerk en de ziel van de dancewereld op de gevoelige plaat vastgelegd.

Geerling werd ‘hoffotograaf’ van bekende festivals als Mysteryland, Sensation, Tomorrowland en Ultra Music Festival. Daarnaast werkte hij samen met ’s werelds beste dj’s, zoals Armin van Buuren, Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike en Fedde le Grand. In 2015 sleepte Geerling de prestigieuze Dutch Pop Media Award binnen, mede naar aanleiding van zijn boek This Is My Church, over twintig jaar dance-fotografie.

“De expositie is een mooi overzicht van de afgelopen dertig jaar, waarbij ik vrijwel alle aspecten heb proberen vast te leggen. Van het leven ‘on the road’ tot productie, van stages tot de helden achter de draaitafels, van de toewijding van de fans tot de allergrootste shows. Mijn digitale beelden komen enorm goed tot hun recht op de digitale tv’s van Samsung”, aldus Rutger Geerling over God Is A Dj.