Stuff

De iPhone 14 belt per ongeluk het alarmnummer als je in een achtbaan zit

De nieuwste iPhones hebben een functie gekregen die veel levens gaat reden. Je telefoon herkent het vanaf nu als je betrokken raakt bij een auto-ongeluk. Er wordt dan automatisch naar het alarmnummer gebeld. Alleen blijkt nu dat de functie ook alarm slaat als je in een wilde achtbaan zit. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De functie, Crash Detection genaamd, werkt op basis van de interne gyroscoop, microfoon, gps en versnellingsmeter. Hiermee kan je telefoon detecteren of je betrokken bent bij een ongeluk. Achtbaanritjes blijken echter een vergelijkbare respons uit te lokken, waardoor er al meerdere meldingen zijn geweest van telefoons die per ongeluk het alarmnummer hebben gebeld.

Apple laat in een reactie weten dat ze de functie binnenkort gaan updaten. Mocht je dus op korte termijn een pretpark bezoeken, dan kan het handig zijn om vooralsnog even je telefoon in vliegtuigmodus te zetten voor je in een achtbaan stapt. Sommige pretparken hebben al borden neergezet om je hier aan te herinneren.