Stuff

Wil jij de ideale gaming set-up? Dit heb je nodig!

Ben jij op zoek naar je ideale gaming set-up? Dan komt er nog veel meer bij kijken dan enkel het samenstellen van een game-pc. Misschien wil je ook een comfortabele stoel, of ga je je games streamen op Twitch en kun je wel een goede mic en camera gebruiken. Wij hebben een checklist voor je gemaakt, zodat je absoluut niets mist.

Een stevige gaming stoel
Je presteert minder goed als je niet in een comfortabele stoel zit. Trakteer jezelf daarom op een goede gaming stoel. De stoel moet makkelijk te verstellen zijn en je rug ondersteunen. Vaak heeft een goede stoel ook wat kussentjes voor je hoofd en je onderrug. Op die manier krijg je nog meer steun.

Wanneer je vooral racespelletjes speelt, kun je kiezen voor een compleet platform. Je hebt dan echt het gevoel dat je in een raceauto zit. En ben je niet zo van de opvallende designs van een gaming chair, dan kun je natuurlijk ook voor een stijlvolle bureaustoel van goede kwaliteit kiezen.

Een game-pc kopen en samenstellen
Ga je een game-pc kopen? Dan is het samenstellen al de helft van de pret. Wanneer je gaat samenstellen is het goed om een budget vast te stellen. Maar laat je niet te veel beïnvloeden door het budget. Je kunt beter nu investeren in goede hardware, die toekomstbestendig is, dan dat je volgend jaar weer iets nieuws moet kopen.

Misschien heb je vooroordelen over bepaalde merken. Laat ze allemaal gaan. Geef ieder merk een kans en lees de recensies over de verschillende onderdelen. Een van de belangrijkste onderdelen van de computer is de grafische kaart. Heb je daar niet veel kaas van gegeten? Laat dan een computer samenstellen door een expert. Zo weet je zeker dat je speelt op een optimaal presterende game pc.

Handige accessoires
Met accessoires om je heen presteer je beter. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van sfeerverlichting. Je hoeft je gamekamer niet om te toveren tot kerstboom, maar wat stijlvolle sfeerverlichting is fijn om te hebben. Kies bijvoorbeeld voor RGB LED-strips, zodat je bureau een neon-achtige gloed uitstraalt.

Misschien wil je je games ook gaan streamen op bijvoorbeeld Twitch. Dan heb je ook een goede microfoon en een goede webcam nodig. Een verstelbare arm voor je microfoon is handig, zodat je microfoon dicht bij je mond komt en deze je stemgeluid optimaal opneemt.

Ook handig: een goede muismat, een nette muis, een ergonomisch toetsenbord en – als je gaat streamen – een streamdeck. Dan kun je snel van scene switchen!