News

Takeoff (28) van hiphopgroep Migos doodgeschoten

De Amerikaanse rapper Takeoff is in Houston doodgeschoten. De 28-jarige rapper, wiens echte naam Kirshnik Khari Ball was, is om het leven gekomen bij een dobbelspelletje. Hij werd na een ruzie in zijn hoofd geraakt en overleed ter plekke. De politie van Houston bevestigt het incident en meldt dat er nog twee slachtoffers naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Takeoff vormde samen met zijn oom Quavo en neef Offset, de echtgenoot van Cardi B, de groep Migos. De groep wordt gezien als een van de grondleggers van zogenoemde mumblerap. Na een ruzie met Offset besloten Takeoff en Quavo samen door te gaan als Migos.

Migos heeft veel hits op hun naam staan. Het nummer Bad And Boujee uit 2017 was hun eerste grote hit. Ook werkte de formatie samen met grote popartiesten als Calvin Harris en Katy Perry. In 2018 traden de rappers nog op in Nederland. Ze stonden toen op het festival WOO HAH! in Hilvarenbeek.

Binnen de hiphopwereld wordt geschokt gereageerd op de dood van Takeoff. “Pff, een van mijn favs… Deze man kon rappen for real”, schrijft Ronnie Flex op Instagram bij een foto van Takeoff.