Events

DGTL viert op 7, 8 en 9 april 2023 haar tienjarig bestaan

Luttele weken nadat DGTL zes shows presenteerde tijdens ADE, is nu de 2023-editie van het elektronische muziekfestival aangekondigd. DGTL viert op 7, 8 en 9 april op de NDSM-werf haar tienjarig bestaan en presenteert een gloednieuw thema: transitions. De teaser verkondigt een gedurfde, heldere boodschap. Deze komt voort uit het enorme verantwoordelijkheidsgevoel dat DGTL heeft door zich met hart en ziel in te zetten voor een nieuwe toekomst voor de dance scene en de wereld daarbuiten.

Duurzaamheid en verantwoordelijkheid
In 2022 bereikte DGTL een belangrijke mijlpaal door ’s werelds eerste circulaire dancefestival te worden. In 2023 werkt het duurzaamheidsteam van DGTL aan een nieuw doel: DGTL neerzetten als een progressief festival dat verder gaat dan alleen circulair. Zo gaat het festival werken met het donut economie model in samenwerking met de gemeente Amsterdam.

De afgelopen jaren heeft DGTL zich ingezet om de uitstoot van het festival naar 0 te krijgen door gebruik te maken van circulaire systemen. Nu zetten zij de volgende stap door bezoekers te vragen verantwoordelijkheid te nemen voor de uitstoot van hun reisbewegingen. Het vereist een collectieve verantwoordelijkheid om de volledige uitstoot van de bezoekers te reduceren.

DGTL’s Safe(r) Project keert ook terug. Met behulp van verzamelde gegevens uit het eerste jaar (2022) stimuleert het festival nog meer positieve veranderingen op gebied van diversiteit, inclusiviteit en het community programma.

DGTL Amsterdam 2023
DGTL heeft zich sinds de eerste editie in 2013 gepositioneerd als een uniek en onderscheidend festival. Met muziek, kunst, duurzaamheid en verantwoordelijkheid als belangrijkste pijlers hebben de evenementen van DGTL wereldwijd een unieke positie in het festivallandschap verworven.

DGTL Amsterdam 2023 vindt plaats op 7, 8 en 9 april op de NDSM-werf in Amsterdam. Zodra de line-up bekend wordt gemaakt, lees je het uiteraard op Soundflow. Voor nu kun je hier tickets scoren.