Culture

Waarom iedereen het over de nieuwe Netflix-serie ‘Killer Sally’ heeft

Bodybuildster Sally McNeil schoot op Valentijnsdag in 1995 haar man Ray dood. Was het zelfverdediging of een koelbloedige moord? In de nieuwe true crime Netflix-serie Killer Sally vertelt Sally haar kant van het verhaal.

Een agressief powerkoppel
Sally en Ray waren lange tijd een waar powerkoppel, maar toch was het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het koppel was berucht om hun agressie, veroorzaakt door steroïdegebruik. In de serie wordt bijvoorbeeld verteld hoe Sally een schoolvader in elkaar sloeg omdat zijn zoon hem had gepest. Er waren vijf agenten nodig om haar onder controle te krijgen.

Ray reageerde zijn woede dan weer af op zijn gezin. Op de avond van de moord zou hij geprobeerd hebben Sally te wurgen. “Hij sloeg mij en kneep mijn keel dicht.” Sally pakte een shotgun en schoot haar man neer.

Zelfverdediging
De Amerikaanse bodybuildster werd veroordeeld tot 19 jaar celstraf, maar houdt tot op de dag van vandaag vol dat het zelfverdediging was. “Het was niet alsof ik zomaar besloot mijn man te vermoorden.”

Absurde beelden
De Netflix-serie vertelt een bizar verhaal, maar toch zijn het vooral de absurde beelden van opgepompte lichamen en ‘muscle worshipping’ waardoor iedereen nu over Killer Sally praat. Zo is te zien hoe het koppel overmatig veel anabolen gebruikte voor wedstrijden en Sally zich liet betalen om te worstelen met mannen.
Killer Sally is nu te zien op Netflix. Bekijk de trailer hierboven.