Food

The Dalmore en V&A Dundee presenteren The Luminary Series

The Dalmore Highland Single Malt introduceert een prachtige nieuwe reeks. The Luminary Series is een verzameling zeldzame, in beperkte oplage uitgebrachte single malts, gepresenteerd door uniek talent uit de wereld van whisky. De flessen hebben een bijzonder design en zijn samengesteld in samenwerking met het Schotse designmuseum V&A Dundee.

De driedelige reeks wordt verspreid op de markt gebracht: Luminary No.1, The Rare en The Collectible. Elke release in de Luminary Series zet een visionair ontwerptalent in de schijnwerpers. Hij of zij tekent voor het design van de fles en de bijbehorende handgemaakte display. De unieke samenstelling van de liquids per editie zijn voor rekening van de whiskymakers van The Dalmore.
Luminary No.1, 2022 editie
Luminary No.1, 2022 Edition is het inwijdende hoofdstuk van The Luminary Series, waarin de gecombineerde vaardigheden van twee meesters en hun protégés worden benadrukt: enerzijds de internationaal befaamde architect Kengo Kuma en diens protégé Maurizio Mucciola, en anderzijds meester distillateur Richard Paterson OBE en meester whiskymaker Gregg Glass. Deze 2022-editie is een eerbetoon aan het culturele erfgoed van deze grootheden en hun gedeelde passie voor natuurlijke materialen.
Luminary No.1, The Rare
The Rare, van de hand van Kengo Kuma en Richard Paterson OBE, is een unieke creatieve samenwerking waarin cultuur en ambacht samen zijn gebracht. Deze baanbrekende en zeldzame 48-jarige single malt markeert een mijlpaal in de creatieve samenwerking tussen Kuma en Paterson. Van The Rare worden slechts drie flessen gemaakt, die worden geplaatst in een unieke door Kengo Kuma ontworpen sculptuur. Deze bestaat uit 48 deeltjes en is handgemaakt uit Japans en Schots eiken en glinsterend staal. In de fles is een enorm schaarse en waardevolle whisky te vinden, die 48 jaar op ambachtelijke wijze is gekoesterd door meester distillateur Richard Paterson OBE en is gerijpt in vaten van eveneens Japans en Schots eiken.

Luminary No.1, The Collectible
The Collectible is een weerspiegeling van het werk aan The Rare, ditmaal echter zijn het de handen van de protégés die tot deze creatie leiden. Gregg Glass zet zijn passie voor hout en smaak in de schijnwerpers door de creatie van een innovatieve 15 jaar oude single malt. Deze Collectible Edition komt op de markt in een eigentijdse verpakking, ontworpen door Kengo Kuma’s protégé Maurizio Mucciola.