Food

Met de Schotse whisky Fettercairn 12yo heb je het ultieme cadeau in handen

Kunnen jij en je vrienden een goede fles whisky wel waarderen? Overweeg een keer een Fettercairn 12yo cadeau te geven en laat jullie meeslepen door de krachtige en pure smaak.

De premium single malt aged whisky (40%) kent de zoete geur van honing, vanille, peer en zachte kruiden. De whisky is uniek door zijn volle smaak van tropisch fruit zoals nectarines en bevat tonen van koffiebonen, melkchocolade en gember. Door de 12yo puur te drinken en daarna met een klein scheutje koud water, haal je het tropische fruit nóg meer naar voren.

Niet alleen de smaak van Fettercairn 12yo mag er wezen, de fles is ook nog eens een lust voor het oog. Fettercairn kent een eenhoorn als logo. Dit was niet alleen het familiewapen van oprichter Sir Alexander Ramsay, maar het is ook het nationale dier van Schotland. Daarnaast staat het dier symbool voor kracht en puurheid. Dat laatste is een synoniem voor Fettercairn. In de jaren 50 van vorige eeuw is de distilleerderij op zoek gegaan naar een manier om een nog puurdere whisky te creëren. En met succes. Deze whisky is volledig gerijpt via American white oak ex-bourbon vaten, die de tropische tonen nog meer benadrukken.

Fettercairn koelt haar stills met koud kristalhelder water uit de Cairngorm bergen. Dit doet het merk met behulp van een koperen ‘cooling ring’, een distillatiemethode die door maar weinig destilleerderijen wordt gehanteerd. Door deze manier van destilleren stijgen enkel de lichtste alcoholdampen op naar de nek van de ketel. Dit komt de kwaliteit ten goede. Dit unieke verschijnsel in de whiskywereld resulteert in een ongeëvenaard zuivere premium whisky. Dat maakt Fettercairn 12yo hét boegbeeld van de distilleerderij.