Culture

‘Wednesday’ is dé nieuwe hit op Netflix

Wednesday Addams van The Addams Family heeft haar eigen Netflix-serie gekregen. Sinds vorige week is Wednesday, zoals de achtdelige serie heet, te streamen. En nu al is de productie een enorm succes. Recensenten zijn razend enthousiast en spreken zelfs van ‘de beste Addams Family-versie ooit’.

En dat is een enorm compliment. Elke generatie kent namelijk wel zijn eigen versie van de duistere familie. Er zijn stripverhalen uitgebracht, musicals, tv-series en een filmreeks. Recente pogingen om de familie weer aan de man te brengen waren niet altijd even succesvol. Netflix brengt hier nu verandering in. De serie over de dochter uit het gezin wordt met open armen ontvangen.

Wednesday is op elk niveau briljant. Het personage hoeft zich geen zorgen te maken dat haar reputatie wordt besmeurd”, schrijft The Los Angeles Times. Ook kijkers zijn enthousiast. Op Twitter zijn veel lovende woorden te vinden. En op TikTok gaan fragmenten uit de serie nu al viral.

Wednesday vertelt het verhaal van de mysterieuze Wednesday, dochter van Morticia en Gomez Addams, die we allemaal kennen van haar uitgestreken gezicht en voorliefde voor martelen. In de serie studeert ze aan de Nevermore Academy en probeert ze een geheim te ontrafelen dat haar ouders 25 jaar geleden al bezighield.

De rol van Wednesday wordt vertolkt door Jenna Ortega. Andere rollen zijn weggelegd voor Catherine Zeta-Jones (Morticia Addams), Luiz Guzmán (Gomez Addams) en Isaac Ordonez (Wednesdays broertje Pugsley).