Fashion

Cartier opent een nieuwe boutique in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam

Deze winter begint een heel nieuw hoofdstuk voor Cartier in Amsterdam met de opening van de nieuwe boutique op de P.C. Hooftstraat 129. Het Franse ontwerpduo Studio Parisien tekende voor het ontwerp, van de gevel tot het interieur, geïnspireerd en ondersteund door lokaal Nederlands talent.

Wie de winkel bezoekt, zal gelijk de speelse keramieken façade van de Amsterdamse kunstenaar Eva Crebolder opvallen. De gevel laat zich inspireren door de perfecte imperfecties van de Amsterdamse grachtenpanden. De keramiek is afkomstig uit ’s werelds oudste nog werkende tegelfabriek (Koninklijke Tichelaar Makkum).

Foto’s door Alexandre Tabaste

Binnen treffen de bezoekers verfijnde details, zoals de organisch gevormde pilaren van Atelier Tollis. Ze zijn een moderne interpretatie van de kenmerkende bakstenen van de stad Amsterdam. De wandpanelen achterin de boutique verwijzen naar de Stijl, beïnvloed door Mondriaan en zijn gebruik van vlakken en primaire kleuraccenten. Duurzaam geproduceerd Frans eikenparket is gelegd in een door Vermeers kunst geïnspireerd patroon.

Boven in de salon doen panelen op het plafond denken aan de spatelschildertechnieken van Van Gogh. Een lichte trap leidt de weg naar de eerste verdieping van de boutique. Aan de zijkant van de trap is een kunstwerk te zien van Atelier Midavaine. Het meesterwerk is gemaakt van lak en parelmoer en beeldt de stijging uit van de grachten naar de wolkenluchten van de polder. Op de eerste verdieping van de nieuwe boutique bevindt zich een binnentuin, ontworpen door MAAK space uit Amersfoort.