Stuff

Audi brengt virtual reality naar de achterbank

Audi wil zijn modellen transformeren tot ‘belevingswerelden’ voor virtual reality. Dat heeft de Duitse autofabrikant aangekondigd. Sinds dit jaar zijn een groot aantal Audi-modellen voorbereid op Holoride. Alle mogelijkheden van het systeem worden van 4 tot en met 6 januari gepresenteerd op de CES 2023.

Audi is het eerste automerk dat Holoride VR-entertainment gaat aanbieden. Hoe dat er precies uit gaat zien? Denk bijvoorbeeld aan ‘experience rides’. Mensen die op de achterbank zitten kunnen een VR-bril dragen, waarbij de omgeving van de auto een virtuele belevingswereld wordt en de auto in een ruimteschip verandert. De virtuele omgeving reageert automatisch op bewegingen van de auto, de reistijd en de gekozen route. Doordat de visuele en tastbare beleving van de gebruiker synchroon lopen, wordt wagenziekte voorkomen.

Om Holoride te ervaren, hebben de passagiers achterin de beschikking over een VR-headset die draadloos via Bluetooth Low Energy (BLE) met de auto wordt gekoppeld. Modellen die zijn voorbereid op Holoride zijn de A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8, Q8 e-tron, Audi e-tron, e-tron Sportback en e-tron GT. Holoride bevat twee blockbuster-games en gevarieerde interactieve content.