Culture

‘Triangle of Sadness’ uitgeroepen tot beste film van 2022

Triangle of Sadness, de nieuwste creatie van de Zweedse regisseur Ruben Östlund, sleept de ene na de andere award binnen. Hoewel de zwarte komedie bij het grote publiek nog niet heel bekend is, spreken recensenten van de beste film van 2022. Triangle of Sadness won onder andere een Gouden Palm en ontving eerder deze maand maar liefst vier prijzen op het 35ste Europese filmgala.

Triangle of Sadness is sinds 15 december in de Nederlandse bioscopen te zien. De film volgt twee modellen (gespeeld door Charlbi Dean en Harris Dickinson) aan boord van een luxe jacht gevuld met superrijken. In eerste instantie oogt alles als dé perfecte Instagram-post, maar de cruise eindigt catastrofaal. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

De film is een fantastisch georkestreerd geheel waarin arrogante rijken voor hun hebzucht worden bestraft. Status en schoonheid verdwijnen in een poel van kots, waarin de naakte mens overblijft. De gebreken van de moderne maatschappij worden grappig en pijnlijk blootgelegd, zoals alleen Östlund dat kan. Een absolute must watch.