Culture

STRAAT zet vrouwelijke straatkunstenaars in de schijnwerpers

Street art- en graffitimuseum STRAAT is een samenwerking aangegaan met ABN AMRO. De twee organisaties bundelen de krachten om projecten te realiseren rond actuele maatschappelijke thema’s: gelijke kansen, duurzaamheid en educatie. Women in Street Art is het eerste concrete project dat onder het sponsorschap wordt gerealiseerd. Van 22 februari tot en met 28 mei zet STRAAT vrouwelijke straatkunstenaars in de schijnwerpers.

In een wereldje dat voornamelijk bestaat uit mannen zijn er vele invloedrijke vrouwelijke straatkunstenaars actief. Denk bijvoorbeeld aan Faith47, Lady Aiko, Lady Pink, Mick La Rock (Mickey) en Nina Valkhoff. STRAAT en hoofdpartner ABN AMRO committeren zich gezamenlijk aan aandacht en zichtbaarheid voor vrouwelijke rolmodellen in de street art en een gendergelijke verdeling binnen deze scene. In de tentoonstelling Women in Street Art worden daarom juist de vrouwelijke rolmodellen geëerd.

STRAAT is hét museum voor street art en graffiti. In een enorme scheepsloods op het NDSM-terrein in Amsterdam worden meer dan 150 gigantische kunstwerken getoond. Deze zijn ter plekke door internationale kunstenaars gemaakt. De collectie wordt regelmatig uitgebreid, wat bezoekers de kans biedt kunstenaars live aan het werk zien.