Events

Mysteryland viert 30-jarig bestaan met een spectaculaire line-up

Mysteryland, het langstlopende elektronische muziekfestival ter wereld, viert dit jaar haar dertigjarige bestaan met een spectaculaire line-up. Drie dagen lang verwelkomt het festival grote artiesten zoals Adam Beyer, Alesso, Cynthia Spiering, Frenna, Hardwell, Headhunterz, James Hype, Joris Voorn, Mau P, Oliver Heldens, Tabitha, Timmy Trumpet en Warface.

Al dertig jaar lang is Mysteryland zo veel meer dan alleen de grootste artiesten en indrukwekkende stages. Bezoekers van het festival kunnen zich volledig verliezen in een omgeving gevuld met ‘happy accidents’, waar met kunst verrijkte paden hen leiden naar een wereld vol verrassingen. Van rollerskaten op de beroemde piramide tot de psychedelisch kinderboerderij, het terrein staat bol van surrealistische concepten en verborgen plekken om te ontdekken.

Op zaterdag wordt de mainstage op speciale wijze geopend met een dj-set van Sander Groet, die Mysteryland in 1993 mede opgericht heeft. Met de Australische Timmy Trumpet en onze eigen Hardwell op zondag strikt Mysteryland nog twee headliners. Alsof dat nog niet genoeg is, maken ook de Britse dj James Hype en het Italiaanse trio Meduza hun debuut op de mainstage. Om het jubileum extra feestelijk te maken staat er op zaterdag en zondag wederom een spectaculaire eindshow op het programma.

Ook op de rest van het festivalterrein valt voor bezoekers veel te ontdekken. Zo ontvangt Adam Beyer op zijn eigen stage gasten als Joris Voorn en HI-LO. De Nachtcollege-stage biedt podium voor hard-techno sets van onder meer Cynthia Spiering, DIØN en Køzløv. Liefhebbers van de stevigere techno kunnen ook hun hart ophalen bij de Adonis-stage, waar onder meer DJ Bone en Dave Angel een speciale back-to-back dj-set verzorgen.

Zowel op zaterdag als op zondag kan er gedanst worden bij Vunzige Deuntjes, waar nationale sterren als Broederliefde, Frenna en Tabitha acte de présence geven. Ook is Freddy Moreira dit jaar weer aanwezig met zijn Moreira’s Mansion, waar de energieke artiest het podium betreedt met onder anderen Natte Visstick en Poke. Nieuw op zaterdag is de Amapiano sound, vertegenwoordigd door Dusst x Stewww.

Mysteryland vindt van 25 t/m 27 augustus plaats op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer. Het festival was vorig jaar volledig uitverkocht. Ook dit jaar vliegen de kaarten over de toonbank. Wil jij deze bijzondere jubileumeditie niet missen? Scoor dan snel dag-, weekend- of campingtickets via Mysteryland.nl.