Audio

M83 toont zich de koning van de fantasie

Bij M83 gaat het gezegde ‘In het land der blinden is één oog koning’ niet helemaal op. Niet alleen vanwege het vijfogige hoofd op de cover, maar vooral omdat de muziek van de Franse band de luisteraar visuele ervaringen biedt. Met het nieuwe album Fantasy schept M83 een alternatieve wereld als toevluchtsoord voor de gefragmenteerde wereld waarin we vandaag de dag leven. De plaat telt dertien tracks, waaronder een samenwerking met Kaela.

In de afgelopen twee decennia heeft Anthony Gonzalez, het creatieve brein achter M83, bewezen een waar kunstenaar te zijn. Hij maakt niet alleen muziek met M83, maar werkt ook graag mee aan soundtracks voor films. De grote doorbraak van M83 kwam met de plaat Hurry Up, We’re Dreaming en de gigantische hit Midnight City.

Vandaag brengt M83 het nieuwe album Fantasy uit. Voor Gonzalez was de richting van de plaat meteen duidelijk: “Ik wil graag dat dit album indrukwekkend gaat zijn tijdens liveshows. De combinatie van gitaren en synthesizers zit altijd al in mijn muziek, maar het is misschien nog meer aanwezig op dit nieuwe album dan op de vorige.”

Hoe de nieuwe plaat live klinkt is aankomende zomer te ervaren. M83 staat dan op Lowlands. Het hele album Fantasy is vanaf nu te beluisteren. Stream de plaat hierboven.