Stuff

Volkswagen komt met een betaalbare elektrische auto

Elektrisch rijden moet voor iedereen mogelijk zijn, dat vindt Volkswagen. Het merk komt daarom binnen twee jaar met een elektrische gezinsauto die nog geen 25.000 euro kost: de ID.2. Later volgt zelfs een variant die minder dan 20.000 euro kost. “Onze merknaam heeft altijd beloofd dat we auto’s voor het volk maken. Daarom vinden we het belangrijk dat wij nu ook daadwerkelijk met een betaalbare elektrische auto komen”, aldus Imelda Labbé van Volkswagen.

Armoedig wordt de elektrische auto niet. De ID.2 beschikt over onder andere een groot touchscreen, computergestuurde led-koplampen, intelligente cruise-control, elektrisch verstelbare stoelen met massagefunctie, twee laadstations om smartphones draadloos op te laden en een glazen panoramadak.

De ID.2 krijgt een 226 pk/166 kW sterke elektromotor. Daarmee sprint hij binnen zeven seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. De topsnelheid is 160 km/h.

En ook over de accu hoef je je niet druk te maken. Je kunt op een volle accu zo’n 450 kilometer rijden voordat je hem weer hoeft op te laden. Doe je dit bij een snellader, dan kun je na twintig minuten je rit vervolgen.

De ID.2 is qua interieurruimte te vergelijken met een Golf. De auto is 4,05 meter lang. De kofferbak verrast eveneens met zijn 490 liter inhoud. Genoeg ruimte dus voor een vakantietrip met al je vrienden!