News

Fans willen nieuwe Rihanna-muziek, dus maken ze die zelf maar

Het is alweer een tijdje geleden dat Rihanna nieuwe muziek heeft uitgebracht. Haar laatste project, getiteld Anti, dateert uit 2016. De Barbadiaanse zangeres werkte daarna in 2018 nog samen met Pharrell op Lemon en maakte vorig jaar twee nummers voor de soundtrack van Black Panther: Wakanda Forever, maar verder is het al heel lang stil. Veel te lang, zo vinden fans.

Omdat fans het wachten beu zijn, hebben ze nu besloten om maar zelf nieuwe Rihanna-muziek te maken. Eén van die fans is TikTok-gebruiker @casadimusic. Hij pakte een quote uit het Met Gala interview met Rihanna en toverde het om tot een nummer. En met succes: de TikTok is al een miljoen keer bekeken en het geluid al gebruikt voor meer dan 800 video’s.

@casadimusic Replying to @casadimusic I'm in love & I'm Obsessed #rihanna #metgala ♬ Im In Love Im Obsessed Rihanna x Casa Di Remix – CasaDi

Op de snippet van de track horen we Rihanna over haar eerstgeborene praten. “Ik ben verliefd. Ik ben geobsedeerd. En ik voel me niet eens schuldig over het”, aldus Riri. Casa Di pakte de eerste woorden, gooide er een beat onder en I’m In Love & I’m Obsessed was geboren. Kunnen we binnenkort van de volledige versie genieten? Want zoals Rihanna-fans zelf zeggen: “Als Rihanna geen album uitbrengt, maken we er gewoon zelf eentje van haar woorden.”

Er is overigens wel licht aan het einde van de tunnel. Rihanna deed onlangs een interview met Vogue, waarin ze onthulde dit jaar een nieuw album uit te brengen. “Het zou belachelijk zijn als het dit jaar niet zou gebeuren”, zei ze toen.