Events

Free Your Mind kondigt Boris Brejcha aan voor grootste Nederlandse soloshow ooit

Free Your Mind heeft vandaag niemand minder dan de Duitse techno-dj Boris Brejcha aangekondigd voor zijn grootste Nederlandse soloshow ooit. Ook Deniz Bul en Moritz Hofbauer reizen op 19 augustus met hem mee naar het concert op de Bavelse Berg in Breda.

Al bijna twintig jaar staat Boris Brejcha aan de top van de internationale technoscene. In 2006 bracht hij zijn eerste track uit. Nog datzelfde jaar stond hij voor het eerst op een groot festival, waarvoor hij helemaal naar Brazilië moest afreizen. Geïnspireerd door het bruisende Braziliaanse carnaval besloot hij een masker te dragen. Sindsdien tourt hij de hele wereld over. De muziek die Boris Brejcha maakt is zo authentiek dat het feitelijk een op zichzelf staand genre is. Je zou het hightech minimal kunnen noemen.

In de afgelopen zeventien jaar was Boris Brejcha al op diverse Nederlandse festivals te zien, maar nooit eerder gaf hij een eigen exclusieve openluchtshow. Om de show nóg legendarischer te maken neem hij ook Deniz Bul en Moritz Hofbauer met zich mee naar Breda. Deniz Bul is een veelbelovende opkomende dj en producer. Moritz Hofbauer is lid van Brejcha’s FCKNG SERIOUS-familie.

Free Your Mind is inmiddels al twee decennia lang een zwaargewicht in de Nederlandse festivalscene. Veel vooraanstaande techno-artiesten hebben een bijzondere band met het festival opgebouwd. Dit jaar vindt de twintigste editie van Free Your Mind plaats op 3 en 4 juni in de Stadsblokken in Arnhem. Traditiegetrouw komen daar ook dit jaar weer de grootste namen uit de technoscene samen, met Paul Kalkbrenner en Reinier Zonneveld als headliners. Op 5 augustus keert Zonneveld terug naar Arnhem voor zijn eigen Karren Maar Festival, dat in samenwerking met Free Your Mind georganiseerd wordt.

Tickets voor Free Your Mind x Boris Brejcha (In Concert) zullen beschikbaar zijn vanaf 11 mei om 18:00 uur via Freeyourmindfestival.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 34,50 euro.