Stuff

Fairphone lanceert een repareerbare koptelefoon

Je kent het misschien wel: je hebt een mooie koptelefoon, draagt hem tijdens je workout en plots valt die op grond. Oh no, de hoofdband is gebroken. Hoewel de rest van de koptelefoon nog prima werkt, heb je er weinig meer aan. En repareren is vaak geen optie. Gelukkig komt hier nu verandering in. Het Nederlandse bedrijf Fairphone kondigt namelijk met trots de lancering aan van haar nieuwste product: de Fairbuds XL, een repareerbare koptelefoon.

Zoals gebruikers van Fairphone gewend zijn, kent de koptelefoon een modulaire opbouw. Dit betekent dat je hem eenvoudig zelf repareert. Er zijn namelijk reserveonderdelen zodat je versleten onderdelen heel gemakkelijk kunt vervangen, zoals bijvoorbeeld de oorkussens. Zo gaat je koptelefoon veel langer mee. Fairbuds XL behoren hierdoor tot de meest duurzaam ontworpen koptelefoons op de markt. Maar ook het gebruik van vegan leer en verschillende gerecyclede materialen, zoals plastic en aluminium, maken dit het meest duurzame alternatief.

Met een uitstekende geluidskwaliteit, sterke bassen, warme middentonen en heldere hoge tonen is het een koptelefoon van topkwaliteit, voorzien van noise-cancellation. De batterij gaat na het opladen maar liefst 30 uur mee. En ook die batterij is weer vervangbaar. Daarnaast heeft de hoofdtelefoon een IP54-certificering, wat betekent dat hij weerbestendig is.

Fairphone-koptelefoons zijn vanaf nu beschikbaar via de website van Fairphone en geselecteerde partners, voor een adviesprijs van 249 euro. De koptelefoon is er in twee varianten: groen gespikkeld en zwart gespikkeld. Voor welke variant ga jij? Maakjouwkeuze!