Events

Warme lucht blijkt oorzaak van geluidsoverlast Awakenings

De gemeente Haarlemmermeer heeft afgelopen weekend veel klachten ontvangen over geluidsoverlast van Awakenings Spring Festival. Waar er bij elk festival wel wat zeurpieten zijn die klagen, waren het er deze keer wel heel veel. Alleen al zaterdag ontving de gemeente 130 klachten, waarvan zelfs van mensen die acht kilometer verderop wonen. Dit terwijl het festivals zich netjes aan de geluidsnormen hield. Reden genoeg voor de gemeente om onderzoek te doen.

Geluidsexperts hebben gisteren, op de tweede dag van het technofestival, onderzoek gedaan en kwamen al snel tot de conclusie dat de geluidshinder werd veroorzaakt door temperatuurinversie. Omdat het overdag warm was en ’s avonds snel afkoelde, ontstond er een deken van warme lucht waartegen het geluid van het festival reflecteerde. “De geluidsgolven komen daardoor veel verder dan normaal. We begrijpen dat dit storend kan zijn, maar er is niets tegen te doen”, aldus de gemeente.

Awakenings Spring Festival vond afgelopen weekend plaats in het Spaarnwoude Park. De line-up van deze zonnige lente-editie bestond uit onder meer Amelie Lens, Joris Voorn, Nina Kraviz en Reinier Zonneveld. Op 7, 8 en 9 juli keert het festival terug. Dan vindt de zomereditie plaats in Hilvarenbeek.