Fashion

Kleuren, prints en fishnets: deze sokkentrends ga je dit jaar zien

In de wereld van mode en stijl worden sokken vaak over het hoofd gezien. Dit terwijl sokken juist je outfit compleet kunnen maken. Gelukkig zien steeds meer mensen dit in. Waar sokken voorheen werden beschouwd als een puur functioneel kledingstuk, zijn ze de afgelopen jaren een steeds belangrijker onderdeel geworden van de modewereld. Modieuze sokken zijn uitgegroeid tot een belangrijk accessoire, waarbij je met kleuren, patronen en materialen kunt spelen. In dit artikel nemen we je mee naar de sokkentrends van dit jaar, zoals bijvoorbeeld gekleurde mismatched sokken voor heren. Ook zijn fishnetsokken weer helemaal terug.

Kleurrijk en gedurfd
De dagen van saaie, effen sokken zijn verleden tijd. Steeds meer sokken hebben kleurrijke prints, gedurfde ontwerpen en opvallende patronen. Denk bijvoorbeeld aan tie dye sokken of sportsokken in een felle kleur. Het is een trend die mede opleeft dankzij de filmwereld. Acteurs dragen namelijk vaak opvallende sokken die de kenmerken van hun personage versterken. Denk bijvoorbeeld aan Wednesday met haar hoge zwart-wit gestreepte sokken. Of wat dacht je van Spiderman met zijn knalrode sokken met spinnenwebprint? In de modewereld komt dit terug in de vorm van sokken met bijvoorbeeld streepjes, prints en zelfs glitters.

Sokken als contrasterend element
Sokken moesten altijd zo onopvallend mogelijk gedragen worden. Droeg je een zwart pak? Dan deed je er zwarte sokken bij. Witte sneakers? Dan droeg je er lage witte sneakersokken in. De laatste tijd zien we echter steeds vaker dat sokken fungeren als een contrastrijk element in een outfit. Draag je een donker pak? Draag er dan juist eens felgekleurde sokken onder. Witte sneakers aan? Kies dan juist een keer voor speelse, hoge sokken. Dit geeft je outfit veel meer pit dan de onopvallende, lage witte sokken die we de afgelopen jaren zagen. Voor vrouwen is het zelfs weer helemaal hip om fishnetsokken te dragen.

Gepersonaliseerde sokken
Klaar met de standaard witte sportsokken met een Nike-logo? Waarom laat je dan niet gewoon je eigen sokken maken? Steeds meer sterren kiezen voor gepersonaliseerde sokken. Er zijn tegenwoordig veel partijen die dit aanbieden. Zo kun je tekst op je sokken laten printen, maar ook foto’s. Wie een beetje kan ontwerpen, kan op deze manier echt iets unieks maken van zijn outfit. Bovendien zijn gepersonaliseerde sokken ook heel leuk om cadeau te geven.

Mix en match
Een opkomende trend in de wereld van sokken is het mixen en matchen van verschillende sokken om een speelse en unieke look te creëren. Twee dezelfde sokken dragen? Nee, dat is tegenwoordig echt niet meer altijd nodig. Gekleurde mismatched sokken voor heren zijn de trend die we steeds vaker zien. Nu kan dit natuurlijk niet met alle sokken. Ondanks dat er voor twee verschillende sokken wordt gekozen, dienen ze wel te matchen. Let hierbij op de kleuren en patronen. Ook niet geheel onbelangrijk is dat de sokken wel dezelfde lengte moeten hebben. Anders ziet het er al snel slordig uit. Bij Many Mornings kun je zelfs al zogenoemde mismatched sokken kopen.