Events

Dode en twee gewonden bij steekpartij op festival Solid Grooves

Op het festival Solid Grooves in Amsterdam zijn zondagavond een dode en twee gewonden gevallen. Iets na 21:00 brak er een grote vechtpartij uit waarbij meerdere wapens werden getrokken. In de chaos raakten drie mannen gewond. Een van hen werd nog gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De andere twee werden eveneens overgebracht naar het ziekenhuis.

Online gaat er een filmpje rond waarop is te zien hoe twee groepen mensen met elkaar op de vuist gaan. De politie roept mensen die meer beeldmateriaal hebben op om zich te melden. Tot nu toe zijn er drie mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de vechtpartij.

Na de steekpartij ging het festival nog wel door, maar veel bezoekers besloten toch naar huis te gaan. “We kozen ervoor om het volume van de muziek aan te passen en geen opzwepende muziek meer te draaien, zodat iedereen rustig naar huis kon gaan”, aldus een woordvoerder. “We tasten in het duister waarom dit heeft kunnen gebeuren. Momenteel is de politie de aangewezen partij om dat te onderzoeken. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers, de nabestaanden en de getuigen van dit heftige incident, waarvan je hoopt dat je het nooit hoeft mee te maken.”