Fashion

Waar je op moet letten bij het vinden van de perfecte zomerjas

Met de zomer in aantocht is het de hoogste tijd om je garderobe aan te vullen met een mooie zomerjas. En dat kan soms best lastig zijn. Een zomerjas heeft namelijk veel functies. Het houdt je warm wanneer het ’s avonds afkoelt, het biedt bescherming bij onverwachte regenbuien én het is een modieuze aanvulling op je outfit. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het vinden van de perfecte zomerjas? Wij geven je een paar tips.

Het juiste materiaal
Bij het kiezen van een zomerjas is het materiaal van cruciaal belang. Het is slim om te gaan voor lichtgewicht en ademende stoffen zoals katoen, linnen of nylon. Deze materialen zorgen ervoor dat je niet oververhit raakt tijdens warme dagen en bieden tegelijkertijd bescherming tegen koele avondbriesjes. Vermijd dikke materialen zoals wol, want dan wordt het al snel zweten in de warme zomermaanden.

Pasvorm en stijl
Het is belangrijk om een zomerjas te kiezen die goed past en flatterend is voor je lichaamstype. Kies een pasvorm die comfortabel is en voldoende bewegingsvrijheid biedt, want je wil natuurlijk niet dat je bij de eerste beste beweging gelijk uit je jas scheurt. Bovendien is het momenteel ook mode om voor los en oversized te gaan. Wil je een iets nettere uitstraling? Dan is het wel aan te raden om voor een getailleerde jas te kiezen. Wat betreft stijl zijn er tal van opties, zoals bomberjacks, spijkerjassen, windjacks en parka’s. Kies altijd iets dat bij je persoonlijke smaak past, zodat je het vol zelfvertrouwen kan dragen.

Functionaliteit
Een zomerjas moet niet alleen modieus zijn, maar ook functioneel en veelzijdig. Neem jij graag je halve inboedel mee als je op pad gaat? Let dan op details zoals zakken en ritsen. Moet je vaak door de regen? Dan is een capuchon toch wel heel fijn. Let ook op de kleur van de jas. Lichtere kleuren weerkaatsen warmte beter dan donkere kleuren. Hierdoor blijf je koeler tijdens hete dagen. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over de veelzijdigheid van de jas. Een paarse jas is misschien uniek, maar kun je het wel combineren met je outfits? En is je jas geschikt voor zowel informele als meer formele gelegenheden? Vooral bij mannen, die vaak maar één of twee zomerjassen hebben, is het verstandig om voor veelzijdige herenjassen te kiezen. Je weet dan zeker dat je in elke situatie goed zit. Heb je veel zomerjassen? Dan kun je gerust ook voor wat gewaagdere keuzes gaan.

Kwaliteit en duurzaamheid
Hoewel voor veel mensen prijs een belangrijke factor is bij de aanschaf van een jas, dien je eigenlijk vooral naar de kwaliteit te kijken. Een goedkope jas kan leuk zijn, maar als die na drie weken kapot is ben je alsnog duur uit. Kies voor goede materialen en controleer de naden en stiksels om ervoor te zorgen dat de jas lang meegaat. Het is beter om iets meer te betalen voor een jas die langer meegaat dan te moeten investeren in een goedkope jas die snel slijt. Bovendien is dit ook beter voor de planeet. Sommige merken, zoals bijvoorbeeld Twinlife.com, zijn hier heel transparant over. Kijk naar de reputatie van een merk en lees reviews van andere kopers om een idee te krijgen van de kwaliteit.

Ben je dus op zoek naar dé perfecte zomerjas? Dan is het verstandig om met bovenstaande factoren rekening te houden. Kies voor het juiste materiaal, let op de pasvorm, stijl en functionaliteit, evenals de kwaliteit en duurzaamheid. Heb je dit allemaal gedaan? Dan weet je zeker dat je lang van je jas kunt genieten.