Events

Honderden Harry Styles-concertgangers in de problemen door grote treinstoring

Zul je altijd zien: heb je maanden gespaard om je idool te zien, gooit het openbaar vervoer roet in het eten. Dit overkwam fans van Harry Styles gisteren. Door een grote treinstoring in Amsterdam was het voor bezoekers van het concert zowel lastig om naar de show in de Johan Cruijff ArenA te komen als om weer huiswaarts te keren. Honderden fans konden niet thuiskomen. Zo’n 150 concertgangers moesten zelfs noodgedwongen overnachten in de nabijgelegen Ziggo Dome.

De problemen begonnen gistermiddag, precies op het moment dat veel Harry Styles-fans onderweg waren naar Amsterdam. Een IT-storing bij ProRail legde het vervoer plat. De storing komt door een probleem in één van de twaalf netwerkposten van ProRail. Die is nog altijd niet opgelost, maar de spoorbeheerder heeft gelukkig een noodoplossing bedacht waardoor er sinds vanochtend weer treinen rijden.

Door de problemen op het spoor besloot concertorganisator MOJO om de show gisteravond later te laten beginnen. Hierdoor hebben de meeste fans het concert gewoon gehaald. Fans die door de treinstoring niet naar het optreden konden gaan, kunnen mogelijk vandaag of dinsdag alsnog van Harry Styles genieten. MOJO laat weten dat met de gedupeerde personen naar een oplossing wordt gekeken.