Culture

Enzo Knol deelt ‘moeilijkste vlog ooit’ over jeugdinstelling waar hij zat

Enzo Knol is al tien jaar aan het vloggen. Om dit bijzondere jubileum te vieren brengt hij in zijn nieuwste vlog een bezoek aan de jeugdinstelling waar hij ooit heeft gezeten. Het resultaat is een zeer emotionele video van maar liefst drie uur. “Dit is de moeilijkste vlog die ik ooit heb gemaakt. Ik vind het super spannend om dit met jullie te delen, maar het voelt ook als een hele opluchting”, aldus de inmiddels 30-jarige YouTuber.

In de video neemt Enzo Knol zijn volgers mee naar de jeugdinstelling waar hij verbleef toen hij 17 jaar oud was. Want de nu zo succesvolle vlogger had dertien jaar geleden een heel ander leven. Hij had extreme aanvallen van woede en agressie, waarbij hij zichzelf verwondde door tegen deuren en muren te slaan. Hij blowde en spijbelde. Ook stond hij lijnrecht tegenover zijn moeder.

Enzo voelde zijn woede mede doordat hij het zwaar had met zijn verleden, vertelt hij in de video. Hij was zeven keer verhuisd, had op zes verschillende scholen gezeten en zijn moeder was drie keer gescheiden.

De YouTuber krijgt het in de video zwaar als hij praat over de relatie met zijn vader. Die wilde zijn eigen kinderen niet meer zien toen hij en Enzo’s moeder uit elkaar gingen. Tot op de dag van vandaag snapt Enzo niet dat een ouder zo is. En dat doet hem enorm veel pijn.
Enzo deelt zijn verhaal om anderen aan te moedigen. “We hebben allemaal ons eigen verhaal, iedereen heeft een rugzakje”, benadrukt hij. “En daar moet je mee leren leven. Weet dat je er niet alleen voor staat!”