Events

Burna Boy-concert in Arnhem afgelast nadat fans uren in de hitte staan te wachten

Het concert dat Burna Boy vanavond in de GelreDome in Arnhem zou geven is afgelast. De show van de Nigeriaanse zanger zou eigenlijk om 20:45 van start gaan, maar om 23:00 stond de artiest nog steeds niet op het podium. De Nederlandse rapper Jonna Fraser, die eigenlijk enkel als verrassingsact zou dienen, probeerde het publiek nog even te vermaken, maar zojuist is toch besloten iedereen naar huis te sturen.

Via Instagram laat Burna Boy weten enorm te balen van de situatie: “Ik had er zo’n zin in om jullie vanavond te zien. Het doet pijn dat mijn concert niet door kon gaan. We wilden ervoor zorgen dat jullie de beste ervaring zouden krijgen, maar door meerdere redenen kon dat niet gebeuren. Mijn team heeft hard gewerkt om de show toch door te kunnen laten gaan, maar dat lukte helaas niet. Ik zal over een paar uur een nieuwe datum aankondigen. Ik hou van jullie.”

GelreDome zegt op Twitter dat Burna Boy niet op tijd aanwezig kon zijn door een vertraagde vlucht. “De vlucht van Burna Boy is door reden die wij niet in de hand hebben te laat vertrokken.”

Fans hebben hier zo hun vraagtekens bij. Op Twitter laten ze weten woedend te zijn. “We hebben uren gewacht om vervolgens naar huis te worden gestuurd.” Ook klagen bezoekers over de hitte. “Het was bloedheet binnen”, schrijft iemand op Twitter. “Gedurende de avond werd het alleen nog maar benauwder en benauwder. Ik heb meerdere mensen afgevoerd zien worden.”

Over twee weken staat Burna Boy op het podium van festival Down The Rabbit Hole. Zal hij dan wel komen opdagen?