Fashion

PUMA en PLEASURES lanceren de ‘Overdyed Velophasis’

PUMA en PLEASURES zijn een samenwerking aangegaan. De eerste release van de twee merken is de Overdyed Velophasis, die opvalt door zijn chunky vorm, de technische details en het overdyed effect. De schoen is vanaf 24 juni verkrijgbaar via de webshops van beide merken en bij geselecteerde retailers. Vandaag vindt de voorverkoop plaats op de Paris Fashion Week.

De Overdyed Velophasis verschijnt in het paars. Hierdoor komt het silhouet extra tot zijn recht. De sneaker heeft een overdyed effect dat is doorgetrokken naar elk detail. De kleurbehandeling hecht zich op een unieke manier aan de zool waardoor de schoen een mooie pre-worn look krijgt.

De PUMA Velophasis is een op het archief geïnspireerde sneaker, ontworpen als eerbetoon aan de jarenlange hardloopgeschiedenis van het merk. De Velophasis bouwt voort op dit erfgoed en combineert het met de visuele codes van de Y2K-cultuur. Denk bijvoorbeeld aan een asymmetrisch bovenwerk, mesh met honingraatmotief, panelen met textuur en inzetstukken die rechtstreeks uit de jaren 00 komen, maar dan met hedendaagse materialen.

“We zijn blij om met PLEASURES te werken. Met deze nieuwe samenwerking krijgt de Velophasis een geheel nieuwe look en feel”, aldus Sarah Mayer van PUMA.