Stuff

Fiat stopt met het produceren van grijze auto’s

Fiat stopt per direct met de productie van grijze auto’s. Het Italiaanse merk wil naar eigen zeggen ‘het merk van kleur, vreugde en optimisme’ zijn en daar past grijs niet bij. Dat maakt directeur Olivier Francois bekend in een video. Hij geeft toe dat grijs erg gewild is en makkelijk verkoopt, maar vindt het niet bij het kleurrijke imago van het merk passen. “Fiat wil mensen inspireren om met optimisme en positiviteit te leven.”

Alle nieuwe auto’s van Fiat worden geleverd in kleuren zoals ijswit, Sicilië-oranje, Venetië-blauw en bosgroen. Het zijn allemaal suggestieve namen die verwijzen naar de prachtige Italiaanse landschappen en cultuur. Maar grijs? Nee, die kleur is geen optie meer. En dat is best een opmerkelijke keuze. Momenteel zijn alleen al in Nederland 21,4% van de geregistreerde Fiat-modellen grijs, zo blijk uit RDW-gegevens.
In de video is de nieuwe Fiat 600e te zien, een volledig elektrische crossover die op 4 juli debuteert. Je kunt het nieuwe model zien als de opvolger van de 500X. De auto is uitgerust met een 156 pk sterke elektromotor en een 54 kWh-batterij. De range van de 600e zal waarschijnlijk iets boven de 400 kilometer liggen. En hadden we al gezegd dat hij niet in het grijs verschijnt?