Events

De Bankzitters gaan een nummer inzenden voor het Songfestival

De mannen van Bankzitters willen volgend jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in de Zweedse stad Malmö. Dat heeft de populaire YouTube-formatie vandaag bekendgemaakt. Koen, Matthy, Milo, Raoul en Robbie vinden het tijd voor een frisse Nederlandse act tijdens het jaarlijks terugkerende internationale event. “En daarom hebben wij ons aangemeld als inzending voor het Eurovisie Songfestival 2024.”

Songfestival
De Bankzitters zijn serieus over hun inzending en zetten alles op alles om een plek op het internationale festival te bemachtigen. “Ieder jaar zijn wij trouwe kijkers van het Songfestival. Wij zien onszelf daar al staan met een spectaculaire show, want dat is onze specialiteit! Het zou voor ons een prachtige eer en uitdaging zijn om Nederland te mogen vertegenwoordigen”, aldus Koen.

De leden van Bankzitters snappen als geen ander hoe je een grote doelgroep aanspreekt en gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Met hun spraakmakende YouTube-video’s behalen zij maandelijks gemiddeld 13 miljoen views. Hun nummer Je Blik Richting Mij stond in 2022 wekenlang op nummer 1 in de Spotify Charts met ruim 22,8 miljoen streams, behaalde 4,8 miljoen views op YouTube én een nummer 1 positie in de NL Top 100. Ook wisten zij eind 2022 met maar liefst drie nummers in de NPO Radio2 Top 2000 te komen.

Concert
En er is meer goed nieuws, want op 13 februari geven de mannen een grote interactieve show in de AFAS Live. Vorig jaar hebben de Bankzitters twee liveshows stijf uitverkocht in Tivoli Vredenburg in Utrecht. “En dat smaakte naar meer. Daarom gaan we nu voor een nieuwe uitdaging én een groter podium.”

Het belooft een denderend spektakel te worden waarbij de Bankzitters previews van hun Songfestival-nummers ten gehore brengen, bevriende artiesten langskomen en het publiek getrakteerd wordt op een hoop gekkigheid. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via Bankzitters.nl/afas.