News

Ierse zangeres Sinéad O’Connor op 56-jarige leeftijd overleden

Sinéad O’Connor is op 56-jarige leeftijd overleden. Dat laat haar familie in een verklaring weten. “We zijn er kapot van en vragen om privacy in deze zeer moeilijke tijd.” De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Muziek
De Ierse zangeres bracht tien albums uit. Ze is vooral bekend van haar hit Nothing Compares 2 U uit 1990, dat werd geschreven door Prince. Ook in Nederland was het nummer populair. Het stond acht weken lang bovenaan in de hitlijsten.

‘Oud en moe’
O’Connor liet in 2021 weten te stoppen met touren en het maken van muziek. “Ik ben ouder geworden en ik ben moe”, schreef ze op Twitter. Later kwam de zangeres hier echter op terug.

Mentale problemen
De laatste jaren kwam Sinéad O’Connor vooral in het nieuws vanwege uitspraken over haar mentale problemen. Ze kampte met een bipolaire stoornis en gaf in haar autobiografie aan een moeilijke jeugd te hebben gehad.

O’Connor had vier kinderen. Haar zoon Shane overleed vorig jaar op zeventienjarige leeftijd. Na zijn dood liet de zangeres zich opnemen in het ziekenhuis omdat ze het zo moeilijk had met het verlies.