Stuff

Hoeveel geld kun je verdienen met gifts op TikTok?

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je favoriete TikTok-sterren geld verdienen met de gifts die ze ontvangen tijdens hun lives? Of droom je ervan om zelf een TikTok-sensatie te worden en tegelijkertijd wat bij te verdienen? Wij leggen je vandaag uit hoe het gift-systeem van TikTok werkt en hoeveel je er mee kunt verdienen.

Wat zijn TikTok Gifts?
Zodra een creator live gaat op TikTok, kunnen kijkers virtuele geschenken sturen die op het scherm verschijnen. Hoe groter de gift, hoe indrukwekkender de animatie. Gifts zijn er in alle soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan dieren die door het beeld springen of filters met hoeden en zonnebrillen.

Hoe duur zijn TikTok Gifts?
Iedereen die op TikTok zit kan munten kopen. Voor 0,99 euro heb je 65 munten. Omgerekend betaal je dus zo’n anderhalve cent per munt. Heb je munten gekocht? Dan kun je hiermee tijdens lives gifts kopen voor jouw favoriete creators. Kleine gifts, zoals bijvoorbeeld een roosje, kosten 1 munt. Maar er zijn ook grotere gifts. Zo kun je bijvoorbeeld een TikTok Universe sturen voor 34.999 munten. Dat is omgerekend 525 euro. En ja, er bestaan daadwerkelijk mensen die zulke enorme bedragen betalen voor een animatie van een paar seconden.

Hoeveel kun je verdienen met TikTok Gifts?
Als jij degene bent die de gifts ontvangt, kun je ze omzetten in diamanten en uiteindelijk in echt geld. En dit is waar het interessant wordt. Het bedrag dat een creator ontvangt wisselt namelijk. Allereerst is het belangrijk om te weten dat TikTok een deel van je inkomsten afpakt. Dus je houdt niet alles zelf. Wat je daadwerkelijk krijgt is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder je populariteit.

Gemiddeld gezien zal TikTok 50% van je inkomsten afpakken. En dat betekent dat je voor een roosje 0,0075 euro krijgt en voor een TikTok Universe 262,50 euro. Je moet dus heel wat gifts ontvangen wil je van TikTok je fulltime job kunnen maken. Als voorbeeld: de bekende TikTokker Lucy Davids heeft 578.000 volgers en vertelde onlangs in een interview dat ze daarmee tussen de 15 en 275 euro per livestream verdient. Niet heel spectaculair dus.

Rijk worden met TikTok
Hoe TikTokkers dan wel rijk worden? Dat zit hem vooral in de sponsordeals met grote merken. Als jij een bekende influencer bent met een miljoen volgers, dan zullen merken met dezelfde doelgroep interesse hebben om genoemd te worden in jouw video’s. En dan kun je ineens duizenden euro’s verdienen per video.

Ook heeft TikTok een Creator Fund dat beschikbaar is voor gekwalificeerde TikTok-gebruikers. Als je in aanmerking komt en je video’s voldoen aan de voorwaarden van het fonds, kun je geld verdienen op basis van het aantal weergaven van je video’s.

En ben je echt bekend? Dan is het natuurlijk altijd mogelijk om je eigen merchandise te maken. Het zal je verbazen wat sommige TikTokkers verdienen met het verkopen van t-shirts, telefoonhoesjes en andere items.