News

Lizzo aangeklaagd voor seksueel wangedrag in Amsterdam

De Amerikaanse zangeres Lizzo is door drie voormalig achtergronddanseressen aangeklaagd voor seksueel wangedrag en het creëren van een onveilige werkomgeving. In de aanklacht wordt onder andere een situatie in de Amsterdamse stripclub Bananenbar genoemd. Daar zou Melissa Viviane Jefferson, zoals Lizzo echt heet, haar personeelsleden hebben gedwongen om de naakte artiesten aan te raken, dildo’s te vangen die uit de vagina’s van de strippers werden gelanceerd en bananen te eten die uit de vagina’s staken.

De achtergronddanseressen spreken van een vijandige omgeving en seksuele intimidatie. Ook doen ze claims van religieuze en racistische intimidatie. Ze klagen niet alleen Lizzo aan, maar ook haar productiebedrijf en Shirlene Quigley, die hoofd van het dansteam is.

Opmerkelijk is dat Lizzo, die bekend staat als voorvechter van body positivity, de danseressen ook zou hebben uitgescholden over hun gewichtstoename. “Haar gedrag gaat tegen alles in waar Lizzo publiekelijk voor staat”, aldus de advocaat van de danseressen in een verklaring. “Het is bizar hoe Lizzo en haar management hun personeel behandelen.”