Stuff

Race jezelf naar het circuit in Zandvoort met Player 0.0

Eind deze maand staat Zandvoort in het teken van de Dutch Grand Prix. In aanloop naar het racespektakel introduceert Heineken de competitie Player 0.0. Via deze competitie, ontwikkeld in samenwerking met Heineken-ambassadeur en fervent SIM-racer Max Verstappen, kunnen Formule 1-fans zich letterlijk naar het circuit in Zandvoort racen. De beste racers strijden in het raceweekend op het podium om de ultieme hoofdprijs: de internationale SIM-race finale later dit jaar tegen Max Verstappen himself.

Verantwoord alcoholgebruik
Eerder deze maand was de aftrap van de competitie in Utrecht in het bijzijn van onder andere Gianni Vecchio van Team Redline (het SIM-raceteam van Max Verstappen) en F1-legende Mika Häkkinen. Dit initiatief is onderdeel van de nieuwe ‘When You Drive, Never Drink’-campagne, met als doel verantwoord alcoholgebruik in het verkeer bij een jongere doelgroep onder de aandacht te brengen.

“Via de samenwerking met Max Verstappen benadrukken we opnieuw hoe belangrijk het is om in het verkeer de juiste keuze te maken: de enige persoon die rijdt, is degene die niet gedronken heeft”, aldus Els Dijkhuizen, Marketing Directeur Heineken Nederland. “Eén op de vijf Nederlanders die nog achter het stuur moeten, laat zich toch wel eens overhalen nog een extra drankje te drinken. Jongeren geven aan dit sneller te doen dan ouderen. Met deze campagne willen we heel Nederland bewust maken dat dit onverantwoord is en stimuleren om niet met alcohol op achter het stuur te gaan zitten.”

Competitie
Via de Player 0.0-competitie gaat Heineken op zoek naar de beste bestuurder. Iedereen in Nederland kan zich kwalificeren voor de finales. Dit doe je door een tijd neer te zetten op het circuit van Zandvoort in de F1-game van EA Sports en hiervan een screenshot te delen via de competitiepagina. Op zondag 27 augustus strijden de 18 snelste racers van Nederland tegen elkaar in de Heineken Fanzone op het circuit van Zandvoort. Zij maken kans op de ultieme hoofdprijs: een plek in de internationale SIM-race finale tegen winnaars uit andere landen én Max Verstappen.

Maar, niet alleen mensen die de snelste tijden neerzetten komen in aanmerking voor een finale in Zandvoort. Er zullen ook wildcards worden verdeeld onder de overige spelers, die op zaterdag 26 augustus tegen elkaar kunnen racen op het hoofdpodium in de Fanzone op de Heineken Dutch Grand Prix. Zij maken kans op twee tickets voor de Heineken Player 0.0 Pitwall Bar tijdens de race op zondag.