Fashion

WOOVIN en Adje lanceren docu om 50 jaar hiphop te vieren

Het online sneakerplatform WOOVIN heeft samen met de Nederlandstalige rapper Adje een documentaire uitgebracht ter ere van het 50-jarig bestaan van hiphop. In de korte docu wordt een kijkje genomen in de geschiedenis van sneakers en het muziekgenre dat zijn oorsprong vindt in het New York van de jaren 70. WOOVIN en Adje laten zien dat de twee elementen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

De documentaire is opgesplitst in meerdere delen. In het eerste deel neemt Adje je mee naar de legendarische platenzaak Concerto. Hij vertelt over de platen die hem vroeger het meest hebben geïnspireerd en welke sneakers tijdens zijn jeugd de wereld wisten te veroveren. De komende maanden verschijnen de andere delen van de docu. Ook zullen er nog een aantal giveaways zijn. Zo kun je Adje’s favoriete sneaker releases van de afgelopen tijd winnen: de Jordan 1 Retro High OG Lost And Found en de Jordan 4 Retro SB Pine Green.
WOOVIN, opgericht in 2022, is het eerste online sneakerplatform dat werkt met maandelijkse abonnementsvormen voor uitsluitend geverifieerde verkopers van sneakers. Kopers en verkopers van over de hele wereld komen in een veilige omgeving op het platform met elkaar in verbinding om daar zelf, in direct contact met elkaar, de (ver)koop af te handelen. En dat biedt zekerheid voor alle betrokken partijen op het platform.