Events

Deze zes shows organiseert DGTL dit jaar tijdens ADE

Van 18 t/m 22 oktober is het weer tijd voor ADE. De NDSM-loods is dit jaar het decor van de ADE-programmering van DGTL. Verspreid over vier dagen zullen er zes shows plaatsvinden, waar zo’n 30.000 bezoekers kunnen genieten van een aantal grote dj’s en live-acts. Hieronder kun je meer informatie vinden. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Bicep, Dixon, Stephan Bodzin en meer (donderdag 19 oktober)
De donderdag toont de brede scope van DGTL. Met headliners Bicep, Dixon en Stephan Bodzin in de line-up, gaan de tickets voor deze openingsavond hard. Maar op deze avond is er ook veel aandacht voor vrouwelijke acts. Van de experimentele dj-set van Jennifer Loveless tot de eclectische sound van Manami. Let ook op de set van de Tilburgse producer Coloray, die balanceert op het kruispunt van synthpop, disco en EBM.

Röyksopp + support (vrijdag 20 oktober)
Niemand minder dan het Noorse duo Röyksopp geeft een eenmalige liveshow tijdens de DGTL ADE-extravaganza op vrijdagavond. De Noorse visionairs toveren al jaren hun optredens om tot ongeëvenaarde muzikale trips. Ook in de studio is Röyksopp ongekend productief, met vorig jaar drie (!) nieuwe albums. Het unieke optreden van deze legendes in de NDSM-loods is een memorabele start van de ADE-vrijdag.

House Of Love by Folamour (vrijdag 20 oktober)
Folamour is al jaren een geliefd en onlosmakelijk onderdeel van de DGTL-familie. Folamour’s House of Love zal de vrijdagnacht op de NDSM-werf domineren met onder meer een energieke set van publieksfavoriet Jayda G, die ongetwijfeld tot ver voorbij de loods resoneert, waarna dj David Vunk die bruisende energie zal vasthouden met een set vol italo, EBM en disco.

We Still Believe by The Blessed Madonna (zaterdag 21 oktober)
Wie aan extravagante live performers denkt, komt al snel uit bij The Blessed Madonna of Róisín Murphy. Róisín is op de DGTL ADE-zaterdag dan ook special guest tijdens We Still Believe By The Blessed Madonna. Op 8 september verschijnt haar nieuwe album Hit Parade. Als haar recente Boiler Room-set een voorbode is, wordt haar solo-optreden er eentje om niet te vergeten. Sedef Adasi, resident dj van de iconische BLITZ in München en Panoramabar in Berlijn, laat in haar sets house-klassiekers, puntige electro en space disco over elkaar heen buitelen. Bambounou en Vuur deden eerder dit jaar de Boiler Room stage op DGTL festival zinderen en de op de dj booth klimmende FKA.M4a staat nog altijd op ieders netvlies.

Dax J, Paula Temple, SPFDJ en meer (zaterdag 21 oktober)
Liefhebbers van techno kunnen zich op zaterdagavond vanaf 23:30 uur begeven richting de NDSM-loods. SPFDJ doet de dansvloer trillen met snelle, hard-hitting techno en strooit daar moeiteloos flarden electro, acid, hardcore en trance doorheen. Vorig jaar al deed de zelfverklaarde ‘noisican’ Paula Temple tijdens de DGTL-nacht het water langs de werf kolken en dit jaar zet ze het nog een tandje harder aan. Dax J is terug voor de derde keer op rij en op voorhand wordt de zaterdagnacht legendarisch door de B2B van Helena Hauff en Héctor Oaks.

Gou Talk met Peggy Gou (zondag 22 oktober)
Het is de eerste keer dat DGTL tijdens ADE ook een programmering op de zondag aanbiedt. En dat bleek een gouden greep. In no-time was de zondag uitverkocht. Dat is ook niet gek met onder meer DJ Stingray 313, Carista en Objekt die draaien als onderdeel van Gou Talk, waar uiteraard Peggy Gou centraal staat. De perfecte manier om ADE 2023 af te sluiten.