Stuff

Duurzame smartphone Fairphone 5 zou acht jaar mee moeten gaan

Op zoek naar een nieuwe telefoon? En wil je graag een bewuste keuze maken? Dan is de Fairphone 5 misschien iets voor jou. Het nieuwe toestel van het Nederlandse smartphonemerk heeft een hip ontwerp, beschikt over de modernste technologieën en kent een modulaire opbouw. Hierdoor zou je hem zeker acht jaar kunnen gebruiken.

De slanke Fairphone 5 heeft een modern industrieel ontwerp, dankzij de samenwerking met het Zweedse designbureau Above. Het toestel is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: matzwart, hemelsblauw en een transparante cover. De telefoon is dunner en lichter dan de voorgaande modellen en kent een modulaire opbouw. Dit betekent dat de smartphone repareerbaar is. En dat gaat heel eenvoudig. Fairphone biedt namelijk tien reserveonderdelen aan zodat je versleten onderdelen gemakkelijk kunt vervangen met slechts een schroevendraaiertje. Zowel de hoofdcamera als de groothoekcamera is te vervangen, net als de SIM- en SD-poorten.

De telefoon wordt geleverd met 8GB RAM en 256GB interne opslag die je kunt uitbreiden tot 2TB, en met Android 13 als software. Hiernaast garandeert de Fairphone 5 geweldige foto’s in alle lichtomstandigheden door een premium driedubbel camerasysteem met 50 megapixel. Het OLED-scherm van de Fairphone 5 biedt een verbluffende helderheid en beeldkwaliteit, een soepele en vloeiende ervaring dankzij de verbeterde verversingssnelheid. De batterij is niet alleen vervangbaar, maar combineert snel opladen met de hele dag stroom voor gebruikersgemak, samen met de Eco Charge-modus om de batterij langer mee te laten gaan. Met meer dan 1000 cycli behoudt de batterij van de Fairphone 5 ook zijn jarenlange capaciteit.
De Fairphone 5 heeft een garantie van vijf jaar en ook op het gebied van software garandeert Fairphone minstens vijf upgrades na Android 13, zodat het toestel soepel en veilig kan blijven werken tot minstens 2031. Interesse? Je kunt de duurzame smartphone vanaf nu kopen via de website van Fairphone en geselecteerde partners. De adviesprijs is 699 euro.