Events

Kevin en Jonna Fraser gaan de muzikale strijd aan tijdens Red Bull SoundClash

Op donderdag 9 november vindt Red Bull SoundClash plaats in de Gashouder in Amsterdam. De twee Nederlandse hiphopiconen Kevin en Jonna Fraser nemen het dit jaar tegen elkaar op. Tijdens het unieke evenement gaan de artiesten een muzikale strijd aan. In vier aparte rondes moeten ze het publiek overtuigen om als winnaar uit de bus te komen. De avond wordt gehost door Défano Holwijn.

Hoe Red Bull SoundClash precies werkt? Het publiek verzamelt zich in het midden van de venue. Op twee podia tegenover elkaar verschijnen de twee artiesten met elk hun eigen band. Vervolgens moeten beide acts in vier rondes alles in de strijd gooien om als winnaar gekozen te worden. Zo is er een ronde waarin beide artiesten hetzelfde nummer moeten coveren (The Cover), spelen Kevin en Jonna Fraser tracks van zichzelf en moet de ander deze halverwege overpakken (The Take Over). Ook moeten ze nummers van zichzelf in een ander jasje steken (The Remake) én mogen ze mystery guests uitnodigen om extra uit te pakken (The Wild Card). Het publiek bepaalt door te applaudisseren wie zich de echte winnaar mag noemen en de felbegeerde belt mee naar huis neemt.

Red Bull SoundClash vindt plaats op 9 november in de Gashouder in Amsterdam. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 22,50 euro. Check voor meer informatie Redbull.nl/soundclash.