Audio

Claude maakt Frans-Nederlandstalige single met Suzan & Freek

Claude en Suzan & Freek domineren de Nederlandse hitlijsten. Nu hebben ze hun krachten gebundeld op het Frans-Nederlandstalige nummer Vas-y (Ga Maar). De single gaat over het loslaten van een dierbare die je eigenlijk bij je wil houden. Bij de track komt morgen ook een videoclip uit, die is opgenomen in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

Eind vorig jaar brak Claude nationaal én internationaal door met zijn debuutsingle Ladada (Mon Dernier Mot). Het was producer Arno Krabman, die ook werkt met Suzan & Freek, die de zanger in contact bracht met het duo. “Eerder dit jaar liet Arno me de opzet van Vas-y (Ga Maar) horen, een nummer waar hij met Claude aan werkte. Het raakte Suzan en mij meteen”, aldus Freek. “Sinds Ladada hebben we de indrukwekkende carrière van Claude vol bewondering gevolgd. Het leek ons heel leuk om eens samen de studio in te gaan.”

Claude zegt al jaren fan te zijn van Suzan & Freek: “In 2020 stuurde ik Suzan & Freek een berichtje op Instagram, om te zeggen hoe goed ik ze vond. Zij reageerden daar persoonlijk op, dat vond ik zo tof. Dat ik een paar jaar later met hun producer Ladada en Layla zou opnemen, had ik nooit kunnen bedenken. Toen Suzan & Freek tot mijn grote verrassing voorstelden om met zijn allen de studio in te gaan, fantaseerde ik stiekem hoe hun stemmen zouden klinken op Vas-y (Ga Maar). Daar had ik toen alleen nog het refrein van geschreven. Wat ik niet wist was dat zij die demo al hadden gehoord en er heel enthousiast over waren. Eenmaal in de studio was het dan ook snel beklonken: laten we Vas-y (Ga Maar) met z’n drieën uitbrengen.”

Suzan: “Vas-y kan voor iedereen een andere betekenis hebben, maar het thema is universeel. We zijn heel blij met het nummer. We vullen elkaar goed aan, maar blijven ook onszelf. Doordat Claude zo’n prachtig eigen geluid heeft, klinken onze stemmen ook weer anders.”