Fashion

Rihanna is back en lanceert de ‘PUMA x Fenty Avanti’

Rihanna en PUMA hebben hun nieuwste samenwerking onthuld: de PUMA x Fenty Avanti. De release markeert Rihanna’s comeback als creative director, met een veelbelovende meerjarige samenwerking en meerdere productlanceringen in het verschiet.

De nieuwe sneaker is een onconventionele mix van twee PUMA-iconen, waarbij het design van de King-voetbalschoen wordt gecombineerd met de zool van de Easy Rider. De PUMA x Fenty Avanti heeft zacht vintage leer en een omklapbare tong met gouden logo’s. De schoen dropt in twee varianten: zwart met wit en chroom.

Een kijkje in het verleden leert ons dat Rihanna en PUMA geen vreemden zijn als het gaat om het samenstellen van iconische collecties. De lancering van de Creeper in 2015 was slechts het begin. Daarna zijn tot 2018 verschillende sneaker- en kledingcollecties uitgebracht.

De inspiratie voor deze nieuwe samenwerking is de voetballiefde van Rihanna. Haar interpretatie van deze klassieke stijl legt de basis voor een nieuw tijdperk van samenwerkingen op het gebied van sportmode met het merk PUMA. Daarnaast was het voor RiRi belangrijk dat deze lancering toegankelijk zou zijn voor de gehele familie, met als resultaat een unisex sneaker voor zowel kinderen als voor hun ouders.

In 1968 werd de oorspronkelijke King-voetbalschoen geboren, gedragen door iconen als Eusebio, Pelé, en Maradona. En in 1998 zagen we de onvergetelijke samenwerking tussen Jil Sander en PUMA. Al deze historische mijlpalen vormen samen de basis van de Avanti. Nu in 2023 voegt Rihanna haar unieke stijl en designfilosofie toe, waardoor een klassieker nieuw leven wordt ingeblazen.

De PUMA x Fenty Avanti is vanaf 15 september om 16:00 uur beschikbaar op Puma.com en bij geselecteerde retailers. De tweede drop komt in de herfst. Meer details volgen.