Culture

Het ADE Golf Tournament is een minifestival op de greens

Wie bij het Amsterdam Dance Event enkel aan feestjes in donkere clubs denkt, heeft het mis. Ja, tuurlijk zijn er veel feestjes, maar de muziekconferentie biedt nog veel meer dan dat. Neem bijvoorbeeld het ADE Golf Tournament, dat dit jaar terugkeert voor een langverwachte tweede editie. Het toernooi, dat je kunt zien al een soort minifestival op de greens, vindt plaats op vrijdag 20 oktober op The International, een van de beste golfbanen in Nederland.

Voortbouwend op het succes van het eerste evenement nodigen organisatoren Marc Wesseling en Eric Keijer verschillende artiesten, boekingsagenten, promotors en liefhebbers uit de wereld van muziek, entertainment en media uit voor een dag van ontspanning, netwerken en een vriendschappelijke competitie.

“ADE Golf is meer dan een golfuitje; het is een minifestival op de greens. Terwijl deelnemers zich een weg banen over de golfcourse, kunnen ze genieten van lekker eten, cocktails en de beats van gerenommeerde dj’s, allemaal strategisch geplaatst rondom de achttien holes. Dit alles zorgt ervoor dat de dag evenveel draait om het bevorderen van contacten en het opbouwen van relaties als om golfen en entertainment”, aldus Keijer.

De dagen dat golf werd beschouwd als een exclusieve ‘old boys club’ zijn voorbij. Golf is een van de snelst groeiende sporten en trends mede doordat de street culture het heeft omarmd. Van Stephen Curry tot DJ Khaled: allemaal staan ze regelmatig op de green. ADE Golf haakt hierop in en bedient deze nieuwe doelgroep met een uniek toernooi waarbij onder andere een Porsche Taycan te winnen valt. Ja, je leest het goed: deze luxe elektrische droomwagen wordt een realiteit voor degenen die de opmerkelijke prestatie leveren om een hole-in-one te slaan.

En er is meer: Pernod Ricard is prominent aanwezig met een cocktailbar. Nike zal niet alleen alle deelnemers voorzien van passende golf tenues, maar ook exclusieve prijzen weggeven. Cobra Golf introduceert een spannende dimensie met de wedstrijd ‘The Longest Drive’, waarbij deelnemers de kans krijgen een prijs te pakken voor hun krachtige swings. Bovendien biedt Cobra Golf fitting-sessies en trainingsmogelijkheden op de driving range, zodat alle golfliefhebbers van elk niveau kunnen genieten van dit unieke evenement. Tevens zal het toernooi aandacht vragen voor de non-profit organisatie OnlyFriends, een sportvereniging voor jongeren en kinderen met een beperking.