Stuff

Eerlijk naar de wc met The Good Roll: het eerste fairtrade toiletpapier ter wereld

Heb jij ooit nagedacht over waar je wc-papier vandaan komt? Melle Schellekens en Sander de Klerk wel. Sterker nog: ze hebben zelfs een eigen toiletpapiermerk opgezet, genaamd The Good Roll, dat heel bewust nadenkt over dit soort zaken. The Good Roll verkoopt gerecycled toiletpapier en van bamboe. En dat groeit super snel terug als het gekapt wordt. Bovendien steunt het merk lokale boeren in Afrika met hun fabriek in Ghana. Ook gaat de helft van de winst van The Good Roll naar het bouwen van wc’s in Afrika.

The Good Roll vindt het belangrijk om eerlijk om te gaan met iedereen die helpt bij het maken van het toiletpapier. Daarom is het merk een samenwerking aangegaan met de World Fair Trade Organization (WTFO). Het doel? In 2024 het eerste fairtrade toiletpapiermerk ter wereld worden.

“We zijn blij The Good Roll te kunnen verwelkomen als Guaranteed Fair Trade Enterprise als ze midden 2024 volledig voldoen aan onze Fair Trade Principles. Een frisse wind die hard nodig is in de hedendaagse papiermarkt”, aldus Leida Rijnhout, Chief Executive Global Office WFTO.

Met het speciale keurmerk weet je als consument zeker dat The Good Roll eerlijke prijzen betaalt aan de mensen met wie ze werken en dat ze goed voor het milieu zorgen. Dus elke keer als jij een rol wc-papier van The Good Roll gebruikt, help je de planeet een beetje te redden én zorg je dat mensen in Afrika naar een schone en veilige wc kunnen.

Naast wc-papier maakt The Good Roll ook keukenrollen, tissues en zelfs lekkere roomsprays. Bestellen is een makkie en doe je gewoon via hun webshop. Ook kun je de producten vinden bij winkels zoals Crisp, Getir, Gorillas, Jumbo, Pieter Pot, Picnic en steeds meer andere partijen.