Events

Hamas valt festivalgangers aan: honderden doden en gewonden

Het is opnieuw oorlog tussen Israël en Hamas. Gisterochtend ging het helemaal mis toen Hamas onverwacht Israël binnenviel. Op meerdere plekken langs de grens opende Hamasstrijders het vuur. De aanval was niet alleen gericht op Israëlische militairen, maar ook op onschuldige burgers. Zo werd het festival Universo Paralello Israël aangevallen. Op beelden is te zien hoe feestgangers lekker aan het dansen zijn, terwijl in de verte paragliders van Hamas naderen. Wat daarna plaatsvindt is een ware hel: bezoekers worden vermoord, mishandeld en ontvoerd.

Zeker 250 doden en 400 gewonden
Ooggetuigen vertellen dat de aanval rond 7 uur ’s ochtends begon. Er waren toen 3000 mensen aanwezig op het festival. “Ik dacht dat ik vuurwerk hoorde, maar het waren Iron Dome-onderscheppingen. In de verte zag ik paragliders en trucks vol terroristen naderen. Ze vielen het festival binnen, gooiden granaten in het publiek en begonnen willekeurig op mensen te schieten.” Het festivalterrein ligt momenteel bezaaid met lijken. Er zijn tot nu toe 250 lichamen gevonden en 400 gewonden gemeld.

Onvoeringen
Maar het verhaal wordt nog walgelijker. De Hamasstrijders hebben namelijk ook meerdere mensen ontvoerd, voornamelijk jonge vrouwen. Op nare beelden is te zien hoe deze meisjes (half)naakt, als een soort trofee, door de straten worden gereden. Sommige vrouwen op de beelden zijn dood, anderen leven nog, maar zijn overduidelijk zwaar mishandeld. Voorbijgangers spugen op de lichamen en slaan met stokken. Sommige festivalgangers worden momenteel zelfs door Hamas als seksslaven gebruikt.

Op het moment van schrijven heeft Tribe of Nova, de organisator van Universo Paralello Israel, geen officieel statement naar buiten gebracht. De stilte van de organisatoren draagt ​​bij aan de onzekerheid en angst rond de situatie. Ook voor veel ouders is het momenteel een onzekere periode. 500 festivalgangers worden nog vermist. Onder de vermisten bevinden zich onder meer de 26-jarige Britse man Jake Marlowe, die als bewaker werkte bij het evenement, en de Duitse toerist Shani Louk, wier naakte lichaam door Gaza werd geparadeerd. Ook de 25-jarige Noa Argamani, die is te zien op de beelden met de motor, wordt vermist. De vraag is nu hoe het met haar en de andere ontvoerde festivalgangers gaat aflopen.