Events

De Melkweg organiseert drie unieke indoorfestivals

Tijdens het Amsterdam Dance Festival afgelopen weekend werd weer duidelijk dat de Melkweg een festivallocatie bij uitstek is. Het Amsterdamse podium ontving verspreid over vijf dagen meer dan 150 acts en 25.000 bezoekers. Alle zalen van het pand waren in gebruik. Een mooie opmaat naar de drie eigen festivals die in december en februari worden georganiseerd.

Op zaterdag 2 december keert Encore Festival terug met een indoor editie. Op zaterdag 3 februari staat de Melkweg in het teken van een nieuw festival genaamd Kaynaş Club, waar oude en hedendaagse psychedelische muziek elkaar ontmoeten. Twee weken later, op zaterdag 17 februari, krijgt UK r&b- en hiphopfestival Oyster een vervolg met een tweede editie.

Met het aantreden van een nieuwe directie, bestaande uit Laura Vogelsang en Djuro Leideritz, kondigde de Melkweg vorig jaar een nieuwe koers aan met meer ruimte voor festivals. Het podium zet deze koers nu verder door. Het historische pand waarin de Melkweg gevestigd is biedt met haar drie concertzalen, een filmzaal, een expositieruimte en een café veel mogelijkheden voor programmering waarin verschillende kunstdisciplines samenkomen.

Naast de drie eerder genoemde festivals zal er in het voorjaar nog een geheel nieuw punkfestival aan de programmering worden toegevoegd. De aankondiging hiervan vindt plaats in november.