News

Door Hamas ontvoerde Duitse festivalganger Shani Louk (22) overleden

Shani Louk, de 22-jarige Duitse vrouw die op 7 oktober het Supernova-festival in Israël bezocht en door Hamas-terroristen werd ontvoerd naar de Gazastrook, is overleden. Dat laat haar moeder vandaag weten via het Duitse persbureau DPA.

Niet lang na de laffe aanval op het festival verschenen er beelden online waarop te zien was dat de onschuldige festivalganger zwaargewond en roerloos in de laadruimte van een pick-uptruck door Gaza-stad werd gereden. Haar familie herkende Shani aan enkele tatoeages. Ze werd een van de gezichten van de vele tientallen Israëliërs en buitenlanders die nog vermist zijn.

Hoewel het lichaam van Shani nog niet is gevonden, werd er wel een splinter van haar schedel aangetroffen. De kans is dan ook groot dat Shani al op 7 oktober is vermoord, waarschijnlijk door een schot in haar hoofd.

Het Israëlische leger heeft inmiddels 239 families van ontvoerde personen ingelicht over het lot van hun naasten. Er worden nog steeds veertig anderen vermist sinds de aanval, waaronder veel mensen die het festival bezochten.